Лепшыя ў вобласці

Сёння, у рамках урачыстага мерапрыемства, прымеркаванага да Дня работнікаў культуры, адбылося ўзнагароджанне...

Сустрэча адбылася

Чарговае мерапрыемства для людзей сталага ўзросту было падрыхтавана і прайшло ў музеі. На мерапрыемства "Маленькія...

Усё толькі пачынаецца...

Дзень пажылога чалавека, які адзначаецца ва ўсім свеце 1 кастрычніка, – гэта напамін для маладога пакалення, што...

Дзень народнага адзінства

«Нить единства: история, культура, народ» – назва новага мабільнага выставачнага праекта, падрыхтаванага нашым музеем...

Юныя таленты Глыбоччыны

Патрыятычны фестываль "Любоў да роднай Беларусі з дзяцінства" прайшоў у Цэнтры дзяцей і моладзі Глыбоцкага раёна. На...

Імя героя прысвоена адной са школ раёна

Напярэдадні Дня народнага адзінства ў ДУА "Мерэцкаўская базавая школа Глыбоцкага раёна" адбылося ўрачыстае...

Узгадваючы падзеі 1939 года

Гістарычная гадзіна "Пад небам адзіным", прысвечаная падзеям паходу Чырвонай арміі ў 1939 годзе па вызваленні беларускіх...

Запрашаем на Глыбоцкі падворак!У старажытным Полацку 8 лістапада прайшоў абласны фестываль-кірмаш працаўнікоў вёскі "Дажынкі-2024". Лепшых хлебаробаў вобласці ўшаноўвалі за поспехі ва ўборачнай кампаніі гэтага года.
Супрацоўнікі нашага музея прынялі актыўны ўдзел у афармленні выставачнага павільёна Глыбоцкага раёна, выставіўшы на агляд гасцей свята арыгінальныя музейныя прадметы стагадовай даўніны. Прадметы, якія выкарыстоўвалі нашы продкі падчас вясновай сяўбы, збору ўраджаю і яго малацьбы, захоўвання збожжа і яго памолу, і, вядома ж, у замешванні цеста і выпяканні ХЛЕБА. Таго жытняга хлеба, тэхналогію выпечкі якога вось ужо больш за дзвесце гадоў беражліва захоўваюць глыбачане і перадаюць з пакалення ў пакаленне.
Наведвальнікі тэматычнай пляцоўкі нашага раёна змаглі ў гэты дзень не толькі даведацца пра старажытны рэцэпт выпякання жытняга хлеба, але і ацаніць яго смакавыя якасці. Асабліва спадабаўся гасцям свята забыты ласунак дзетвары часоў СССР - хлеб з маслам, пасыпаныя цукрам. Тым больш, што на стале глыбоцкага падворка побач з хлебам знаходзіўся не проста кавалак масла, а цэлы масляны баран.
Менавіта жытні хлеб і масляны баран, традыцыйныя тэхналогіі прыгатавання якіх з'яўляюцца гісторыка-культурнай спадчынай нашай дзяржавы, беражліва захоўваюцца на Глыбоччыне.

(9 лістапада 2024 года)

Дэгустацыя жытняга хлебаМасляны баран для гасцей святаГлыбачане сустракаюць гасцей